Machina libera

Tuesday, August 02, 2005

Dagens falska icke-nyhet: "Ringsingnaler hot mot musikindustrin"

Nu har nerladdning av ringsingnaler gratis blivit ett problem för musikindustrin. I alla fall om man får tro IDG. Min första fråga: Sen när är Crazy Frog musik? Det handlar alltså om att människor laddar ner ringsingnaler med hjälp av säkerhetshål på webbplatser som säljer dessa. Varför känns det som om denna monopolindustri klagar på fel personer? "Oj vi har glömt att se över vår säkerhet, det är inte vårt fel att vi blir hackade." De kanske borde se till att det inte finns säkerhetshål som låter folk ladda ner saker gratis innan de klagar... men det är ju bara förnuftet som talar. Ciscoskandalen, någon?
Och sen kan man ju nämna hur befängt det är att påstå att ringsingnaler kostar musikindustrin pengar. För folk lyssnar ju absolut på sina ringsingnaler istället för att köpa musiken och det är därför laglig försäljning av musik över internet ökar. Själv tänker jag inte köpa musik från någon nätbutik förrän den är i DRM-fritt format.

Uppdatering: rekommenderar alla att läsa kommentarerna på IDG.se. Underbar sarkasm och ironi. Lite fakta och utpekande av tankefel hinns med också.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home