Machina libera

Friday, August 26, 2005

Moraltanterna anfaller

Man tror inte att det är sant, någon idiot går till attack mot Apberget. Varför? Hennes unge har tydligen ringt in och betalat för betaltjänster. Välkommen till verkligheten, pucko. Inget är gratis.

– Apberget var gratis från början, när vi godkände att våra barn blev medlemmar, men nu är det inte så längre, säger Ulla-Britt Ekholm.


Yeah. Shit happens! Apberget gör av med cirka en terabyte trafik per månad. Bandbredd är inte gratis.

Hon tror att andra föräldrar, liksom hon var, är omedvetna om att mycket numera kostar pengar på den populära ungdomssajten. Dessutom anser hon att upplägget på sajten leder fram mot betaltjänsterna som blir svåra att motstå. – Alltså, man kan starta grupper på Apberget. Barn vill tillhöra en grupp, men om man inte betalar in pengar så dör gruppen. Det uppstår ett grupptryck, barnen mejlar till varandra och skriver: ”Betala, annars dör vi”, berättar hon.

Oj så jättehemskt! Saker kostar pengar! Högerspöket! Elitism! Kapitalismens ondska! Så här kan vi ju inte ha det! SOLIDARITET! Qaf tror att ungarna har förstånd nog att koppla ihop utgifter och inkomster. Att de fattar att allt inte är gratis. Och om de inte gör det så är det upp till deras idioter till föräldrar att förklara det. Det är väl knappast Apbergets fel att du är ett korkat pucko som inte har vett nog att förklara för din unge att han/hon inte får ringa betalsamtal utan tillstånd? "Snälla staten, uppfostra mina barn, jag orkar inte" Skaffade du barn får du ta hand om dem. Det är inte resten av samhällets uppgift. Barn == Ansvar. Är du inte mogen, inser du inte vad det betyder, då ska du inte ha barn.

– Jag tycker inte att det är renhårigt att göra affärer på det här sättet. I andra sammanhang kollar man att föräldrarna faktiskt har gett sitt tillstånd. Det här är moraliskt förkastligt.

Så... Om en elvaåring går och köper en skiva /hemska tanke) med de pengar som har givits åt honom, kontrollerar butiken om det är OK för hans föräldrar?

Men Apberget kontrollerar inte alls.Det finns ingen som helst kontroll av målsmans tillstånd. Jag vill varna andra föräldrar för Apberget, var vaksamma, avslutar mamman.
Kan du förklara för mig, det är ju jag som är den korkade parten här, hur man ska kunna kontrollera att det är målsman som har skrivit på över internet? Hur svårt är det att fejka en underskrift med dator?

Men Peter Arkhult säger också: Det är en del av Apbergets affärsidé att vara annonsfinansierade och ha en gratis del men också ha tjänster man betalar för via telefon eller sms. Det finns tydlig information om att målsmans tillstånd krävs.


Hur svårt är DET att fatta? Målsmans tillstånd krävs, alltså är det ditt fel eftersom du tydligen inte har nog med hjärna att ha en unge. Du klarar ju inte av att se till att han inte gör saker som han inte får. Ta ditt ansvar som morsa och sluta gnälla i tidningarna, bitch.
Jag hatar Sverige. Det finns en sån äcklig mentalitet "Å nej jag kan inte ta ansvar! Min unge löper amok, det måste vara datorspelens fel!" Det finns inget incitament att ta eget ansvar, snälla staten lös det här, snälla staten lös det där. Inte kan vi lära upp våra egna barn vad som är rätt och fel, nej det ska skolan göra. "Måste hitta syndabock." Varför kan man inte ta eget ansvar i Sverige? Är det så svårt? Vad är det som gör att just vi svenskar inte är mogna nog att köpa sprit i matbutiker eller spela poker på nätet? Jag bara undrar, vad är det med oss som gör att vi har så mycket sämre omdöme än spanjorer, fransmän eller britter? Är vi bara ett land fyllt med korkade rövhattar? Det är nästan så att man förstår Fred Phelps.

4 Comments:

 • Visst finns det fullt med rövhattar i Sverige men är de verkligen fler här än i andra länder?

  By Blogger hedgoli, at 8/26/2005 11:57 PM  

 • Hmm, Apberget...låter som en sida som regeringen hänger på....

  By Anonymous Get, at 8/27/2005 8:16 AM  

 • " Visst finns det fullt med rövhattar i Sverige men är de verkligen fler här än i andra länder?" Sossarna har haft makten i nästan 65 år med få avbrott. Räcker det som svar?

  By Blogger Robin Ekman, at 8/27/2005 10:39 AM  

 • Jävligt bra inlägg.
  Det sämsta med Sverige är den mentalitet som beskrivs.

  By Anonymous David, at 8/28/2005 9:57 PM  

Post a Comment

<< Home