Machina libera

Friday, September 02, 2005

Filtreringssnacket fortsätter.

Tidigare poster här och här. Läs även mer om censur nätet. ComputerSweden fortsätter att publicera artiklar om filter mot fildelning. Senast i raden är en om att man kan prioritera annan trafik, och på så sätt strypa hastigheten för fildelarna. Frågan är hur man rent tekniskt ska göra det. Och om man blir så populär som internetleverantör om man gör det. Undrar om det inte bryter mot någon marknadsföringslag att göra det också, eftersom man inte får den bandbredd som reklamen anger. Det ska till finstilt skrift. "Hastigheten kan påverkas av avstånd till telestation. Hastigheten för vissa tjänster kommer att vara lägre." Och hur många går på det? Men, rent tekniskt. Hur har de tänkt göra det? Ska de övervaka trafiken i realtid för att identifiera protokoll? Det borde gå, men sådan information får inte lagras enligt lagen om elektronisk kommunikation, alltså kan den inte användas i bevissammanhang.

- Flera av våra kunder vill kunna prioritera ned trafiken på vissa protokoll. Det finns en mängd system som klarar att göra det i realtid, säger Tor Borrhed, vd på Netadmin System.


Visst, om det bara drabbar dem. Jag vill inte att någon annan begränsar mitt internetanvändande. Det är min dator, min uppkoppling, mitt ansvar. Dessa moraltanter som ska förstöra för alla eftersom någon omogen liten skit inte klarar av att hantera det. "Rättvisa - alla har det lika dåligt." Vet ni vad? Man kan skicka droger och vapen och saker som bryter mot lagen om politisk korrekthet via posten. Är det postens fel? Ska posten öppna alla brev och kolla innehållet? Nej, självklart inte. Men på internet, där får man snoka som man vill. Storebror är fortfarande inte en trevlig person.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home