Machina libera

Friday, September 23, 2005

IFPI: Folk vill radera sina piratkopior

IFPI, skivbolagens förträdare, släpper nu ett program som letar igenom folks datorer efter upphovsrättsskyddat material och fildelningsprogram. Redan konceptet är så dumt att man storknar. "Jag har en massa musik på min dator, som jag lyssnar på. Jag måste installera och köra ett program som tar bort musiken!" Uhm... ja, så tänker nog många. IFPI kanske borde läsa lagen - innehav av upphovsrättskyddat material är inte olagligt, oavsett hur man har fått tag på det. Inte heller är fildelningsprogram är olagliga i Sverige (än).

Enligt Ifpis pressmeddelande har man särskilt riktat in sig på föräldrar, som ofta är mindre insatta i datorvärlden än sina barn, för att kunna sprida programmet.
Och de mindre datorvana föräldrarna lär ju klara av att hitta, installera och köra programmet. De lär också förstå varför de ska köra det. Hur många unga pirater har inte fixat någon film/skiva åt familjen?

Vi vet att föräldrar ofta är omedvetna om vad deras barn gör på internet, säger Stephen Carrick-Davies
Så om de inte vet att barnen begår "brott", så vet de ändå att de måste göra något åt det? Logiken (eller bristen därav) flödar!

Childnet International som i samband med Digital File Check släpper pamfletten "Young People, Music and the Internet: a guide for parents about P2P, file-sharing and downloading".
Machina Libera kan här avslöja innehållet som censurerades eftersom det ansågs för kontroversiellt:
Ingen bryr sig. Fortsätt tanka.
Nämnde jag att piratscenen är stendöd?

1 Comments:

  • Vad är meningen med programmet? Ska föräldrar skaffa det för att ta bort filer på ungarnas datorer? Eller är det något antipiraterna ska ha?
    Det verkar rätt ogenomtänkt.

    By Blogger CV, at 9/25/2005 9:52 PM  

Post a Comment

<< Home