Machina libera

Wednesday, September 14, 2005

Varning: Larmrapporter kan skada din hälsa

Jag börjar bli trött på dessa larmrapporter om fetma och annat "livsfarligt". Senast i raden är en om tevetittande. Jaha. Så ungar tittar för mycket på TV. Det var ju synd. Vad ska vi göra åt det? Ska vi förbjuda dem att göra det? Det lär ju funka. Ett par hundratusen ungar att spärra in. Eller ska vi spärra in föräldrarna? Och hur ska man kontrollera det utan att kränka privatlivet. Är det inte föräldrarna som ska uppfostra barnen? I en relaterad artikel kan vi läsa att ett barn har sagt detta till DN:

- Och Idol förstås, det är jättekul. Jag brukar se det innan jag går och lägger mig, säger Ellinor.
Inte nog med att barnen blir feta, de får dålig smak också! Somebody think of the children! Hur var det med den där "fettskatten"? Varför är vi svenskar så omogna? Vi klarar inte av nätpoker, vi klarar inte av att köpa rätt mat, vi klarar inte av att hålla reda på våra egna barn, och vi står inte ut med att höra något icke-pk. Vi klarar inte av att någon annan är lite bättre, för det är orättvist. Praeterea censeo Sueciam delendam esse!

Måste kommentera hyckleriet kring kärnkraften också i budgeten. "Sverige ska vara oberoende av fossila bränslen 2020." Jättesmart att lägga ner kärnkraftverk och köpa el producerad genom att elda kol från Tyskland då. Finns det något som är renare än kärnkraft idag? Knappast. Vindkraft, men visst. Och när det inte blåser då? Och hur många måste man bygga? Kärnkraft är det effektivaste som finns idag. När vi lyckas med fusion också, då kan vi snacka om ren energi. Helium är det enda avfallet. Oj vad farligt helium är.

3 Comments:

  • This comment has been removed by a blog administrator.

    By Blogger admin, at 9/15/2005 6:50 PM  

  • vanliga forskningsrapporter blir "larmrapporter" på aftonbladets & co löpsedlar. Det är väl inget fel på en studie som visar vilka orsaker fetma har? Det handlar ju inte om förbud, utan om information. Och sen när kränker information människors frihet?

    By Blogger admin, at 9/15/2005 6:52 PM  

  • När det blir förbud, vilket inte är helt otroligt i Sverige. Dessutom överdriver nästan alla tidningar sånt här, läs copyriots inlägg: http://copyriot.blogspot.com/2005/07/tryckpressar-hot-mot-folkhlsan-och.html

    By Blogger Robin Ekman, at 9/15/2005 8:40 PM  

Post a Comment

<< Home