Machina libera

Sunday, December 04, 2005

AFA - Anarko-fascistisk aktion.

AFA är en konstig organisation. AFA ska tydligen stå för Anti-fascistisk organisation. Men som de beter sig måste man undra om de verkligen är så anti-fascistiska. Dels var det anti-fascisterna som började slåss vid nazistdemonstrationen i Linköping, dels hackade AFA några nazisters mailkonto. Jag blir i alla fall tveksam. Om AFA verkligen ville agera för minskad nazism i samhället, vilket är ett bra mål, då borde de bete sig bättre än nazisterna. Föregå med gott exempel.

Just nu bedriver AFA en kampanj för att hindra nazister att resa till Salem. En nazist blev tydligen mördad där, och hans polare vill nu hedra honom. AFA publicerar en affisch där det, tillsammans med en bild på en vandaliserad bil och diverse tillhyggen, står:
NAZISTSVIN!
Om du åker till Salem kan det gå illa
Smarta nazister stannar hemma.

Låter inte det lite fascistiskt? Om man skulle byta ut nazist mot jude, då skulle man ju få en äkta nazistisk propagandaffisch. AFA använder helt fel strategi. Om man inte vill att människor ska ta nazisternas parti, då bör man verkligen inte bete sig ännu värre. Resultatet blir snarare det motsatta, nassarna får vatten på sina kvarnar och kan hävda att de är offer.
Det är definitivt inte rätt väg att gå. När anti-fascisterna beter sig lika illa, om inte värre, som fascisterna, då måste man ifrågasätta dem. När anti-fascisterna skriver: "Inte en nazist ska lämna stationen gående", då måste man ställa sig frågan om de egentligen inte bara är fascister själva, som vill rättfärdiga sitt handlande genom att ge sig på andra fascister.

6 Comments:

 • Förbannade drägg, inte faan bryr dom sig om nassarna, det är bråk dom är ute efter.

  Förmodligen samma drägg som leker huliganer i övrigt eftersom de är så identitetslösa.

  By Anonymous Anonymous, at 12/04/2005 9:41 PM  

 • KOMMUNISTDRÄGG finansierade med skattemedel dvs nomenklaturans "nyttiga idioter"!!

  By Anonymous Anonymous, at 12/05/2005 2:38 AM  

 • en fascist ar en fascist oavsett vad den kallar sig.

  By Anonymous Anonymous, at 12/07/2005 12:40 AM  

 • Låter som AFA gjorde ett rätt bra jobb i Salem trots allt...

  By Blogger Dico, at 12/07/2005 10:56 PM  

 • "hans polare vill hedra honom" - LOL, är du verkligen så naiv?

  Salemmarchen är Sveriges största nazistmanifestation genom tiderna. Man har gjort den mördade nazist-killen till martyr i vit-maktrörelsen och samlas därför i Salem varje år. Deltagare från bla.a Nationalsocialistisk Front, Nationaldemokraterna, Nationell Ungdom, Info-14 och Blood and Honour Scandinavia är med.

  Nazistsvin hela bunten som med all rätt ska bekämpas. Om du sen läsa på lite om AFA (det är ju trots allt internet det här) istället för att sitta och gissa. De försvarar sina våldsaktioner med att fascism skall bekämpas med alla medel. Även odemokratiska och våldsamma metoder. Tror de har som "slogan" nåt i stil med: "Ingen nazist skall kunna demonstrera ostörd på svenska gator"

  By Anonymous Hide, at 3/03/2006 3:35 AM  

 • Alla som inte delar deras åskit, är ju fascister i dears ögon.

  By Anonymous Anonymous, at 2/14/2007 4:33 PM  

Post a Comment

<< Home