Machina libera

Friday, December 16, 2005

Då får man väl ladda ner det...

IDG skriver om att nästa generations DVD-filmer inte kommer gå att spela upp om man inte har rätt skärm. Inte heller kommer man kunna spela upp dem under Windows XP. Varför köpa film som man inte kan se på? Hur dum får man vara...
Det säger väl sig självt att människor kommer ladda ner film istället för att köpa ny skärm, nytt operativsystem och ny TV. Om man inte arbetar inom upphovsrättsindustrin alltså.

1 Comments:

 • Filmbolagen har verkligen tänkt till den här gången och täckt in alla områden.

  Signalen är krypterad ända ut till bildskärmen och de har test som ska säkerställa att man inte emulerar något steg med mjukvara. Varje spelare har sitt eget ID och så snart man identifierat en knäckt spelare så blir den svartlistad på framtida skivor.

  Hackade Blue-ray spelare ska t.om kunna deaktiveras över nätet av filmbolagen. Dessutom ska de vattenmärka ljudet så att spelaren automatiskt stänger av sig om den märker att filmen är en kopia avsedd för bio. Många idéer och hårda tag alltså.

  Planen lider bara av två stora svagheter:

  1) Det räcker att EN person klarar av att kopiera filmen och ta bort spärrarna för att den ska komma ut på piratmarkanden.

  2) De kan göra en jättesäker produkt som är urusel för konsumenten – hur ska de då få någon att köpa den? De behöver bara kolla hur många som rusat ut och köpt en spelare för DVD Audio.

  Det finns en gräns för hur många ringar man går med på att hoppa igenom för att få glo på en taskig hollywood-rulle.

  By Anonymous Lars Olofsson, at 12/16/2005 6:51 PM  

Post a Comment

<< Home