Machina libera

Saturday, December 17, 2005

Illvilja och dumhet

Jag har tidigare på bloggen pekat ut Inger Segelström och i det sammanhanget hänvisat till ordspråket att man inte ska ge illvilja äran för sådant som förklaras tillfredställande av dumhet, och då påpekat att så dum att man försvarar övervakning genom att säga att det tryggar privatlivet kan man bara inte vara.

Jag hade fel.

Hennes "svar"mailet jag skickade till henne, och även ett svar som signaturen Slartibartfast fått tyder på motsatsen. Man kan verkligen vara så dum:
Hej TAck för amil
Parlamentet kommer att utöva tillsyn och utvärdering. Kommissionen har fått i uppdrag att göra en konsumetanalys när de 25 nu i sina riksdager lagstiftar. Blir också krav att individer kan söka upprättelse vid överträdelser. Operatörerna lagrar redan idag någon längre än som blir tillåtet. Nu blir det lagstiftning
Mvh Inger S

Och denna människa, denna människa som inte ens kan korrekturläsa sina egna mail, hon sitter i ett parlament och bestämmer vem man ska utöva våld mot. Jag fylls av en sådan känsla av trygghet, när kompetenta människor som hon skyddar mina rättigheter.

3 Comments:

 • Du borde inaktivera kommentarer på den här posten, eftersom dom är helt överflödiga.

  By Blogger Jonas W, at 12/17/2005 7:15 PM  

 • Även jag var en duktig nyliberal och mailade till alla våra eu-parlamentariker.

  Av de svar jag fick var det två som stog ut från mängden, det klart bästa svaret var från Charlotte Cederschiöld (m), där hon mycket kraftigt tog avstånd från teledateringslagen. Hon pekade bland annat på att på användningsområdena: "Blir nog i huvudsak arresteringsorderns brott, där ingår fildelning, skattebrott, varuhandel, flyktingar, främlingsfientlighet mm" och det faktum att alla eu-stater kan begära utdrag från varandra och t ex i rumänien kommer det nog att uppstå en svart marknad där registerutdrag säljs till högstbjudande.

  Det andra var ett mycket kortare men mycket klart och tydligt svar från Helene Goudin (jl) där hon väldigt klart markerar sitt avståndstagande från teledateringslagen.

  Snedseglarström svarade också - att hon skulle rösta nej - och gjorde sedan precis tvärt om ... DUH!

  By Blogger e2npau, at 12/17/2005 7:49 PM  

 • Sorry - det är fortfarande illvilja (dock maskerad som dumhet).

  Finns ingen anledning att fortsätta diskutera med de här personerna.

  Som jag ser det så är det ett rakt frontalangrepp på Internet, och Chamberlain-modellen kommer inte att funka den här gången heller.

  Den framsynte kan med fördel hårdplugga kryptoteknik och (ska vi säga) "internationalism" och drämma till tillbaka.

  ISP:er som vågar stå emot trycket är guld värda. Finns det några ISP:er som tänker bryta mot herrefolkets nya påbud? Dessa kan t.ex. frivilligsponsras på något sätt (om de plötsligt skulle hotas av böter för det påhittade "brottet" att "inte lagra" - som ju inte var ett brott för ett par dagar sedan).

  Den som inte gör sig skyldig till "brott" har ju som vi vet inget att frukta...

  By Anonymous kossan som rymde, at 12/18/2005 3:32 AM  

Post a Comment

<< Home