Machina libera

Monday, February 13, 2006

Nej, det är inte din nätverkskabel

I Danmark måste ISP:er numera stänga ner internetuppkopplingar som används för att sprida upphovsrättskyddat material. Hallå? Råder inte avtalsfrihet? Det är upp till varje internetleverantör att bestämma över sina kablar, staten ska inte bestämma vilka ettor och nollor som får och inte får skickas genom dem. Det är fullkomligt absurt att göra så här. Ska man förbjuda personer att skicka brev också, om de råkar posta något olagligt?

Sen blir bevisdelen inte helt enkelt... Ännu en tandlös, meningslös lag. Tänk om man lade pengar på att fånga riktiga skurkar istället.

2 Comments:

 • Det är mycket enklare att lagstifta om såna här låtsaspåhitts-lagar istället för att möta verkligheten och ordna mer poliser som hindrar riktiga brott.

  Nej, det är tyvärr så att politikerna ser sin möjlighet att göra luftslott och klappa sig på ryggen och säga "bra jobbat, Sture! Nu har vi gjort en ny 'lag' åt folket!" istället.

  By Blogger isecore, at 2/13/2006 8:14 PM  

 • På Internet kan folket kritisera de styrande och få samma genomslag som www.svt.se eller www.dn.se.

  I etablerade medier kan folket inte göra detta.

  Sådana brott som mord och inbrott bryr sig staten inte om. Det är bara brott "individ mot individ". Betydelselöst för staten. Staten är däremot mycket intresserad av att stoppa kritik "individ mot stat".

  I en "demokrati" så får sådant inte framgå alltför tydligt.

  2+2=...

  ...ja det vete tusan vad 2+2 blir när alla gått i Ringholms matteskola. Allt utom 4 skulle jag tro.

  By Anonymous Kossan som rymde, at 2/14/2006 9:44 AM  

Post a Comment

<< Home