Machina libera

Saturday, February 04, 2006

Suck


Nu har den här affären med Muhammedbilderna gått för långt. Man har satt eld på de svenska, danska och norska ambassaderna i Syrien. Det är helt oförsvarbart. Man har ingen rätt att slippa se något. Och även om man hade det, så är det under inga omständigheter en ursäkt för att bränna ner saker. Ok, en tidning har tryckt upp lite bilder som driver med islam. So what? Det får man ta. Meningen med yttrandefrihet är att man ska kunna säga sådant som folk inte vill höra. Annars är det ingen yttrandefrihet.

Och inte lär de tjäna något på det här, muslimerna. Det enda de lyckas med är att Svensson får en än starkare steroetyp bild av muslimer som vapenviftande terrorister. Vilket ju är just vad en av bilderna syftar på... Snacka om att skjuta sig själv i foten och spränga bort hela benet. Om man blir upprörd av vad en tidning skriver eller av vilka bilder den publicerar, då kan man helt enkelt låta bli att läsa skiten. Hur svårt kan det vara att fatta? Om du inte gillar det, läs det inte. Så enkelt är det. Då slipper man bränna ner ambassader, demonstrera, bojkotta en massa varor och försämra sin image ytterligare.

Att det ska vara så svårt att förstå.

3 Comments:

 • Är det bara jag som finner hela den här affären med Muhammed-karikatyrerna ytterst underhållande? Muslimerna kräver en ursäkt från Danmarks _statsminister_ för _ett par skämtbilder_ en _privatägd_ tidning publicerade.

  Några muslimer väljer att visa sitt missnöje av att de framställs som terrorister - genom att sätta eld på ett par ambassader.

  Världens mest intoleranta grupp människor känner sig sårade - för att de inte bemöts med tillräcklig respekt.

  Har verkligen dessa muslimer så dåligt självförtroende att det några få danskar ritar kan få flera miljoner müslis att känna sig kränkta? Det vore för patetiskt för att vara sant.

  By Blogger luff, at 2/05/2006 12:02 AM  

 • Bojkotten av danska produkter är den enda legitima bland de åtgärder som islamcommunityn vidtagit.

  By Anonymous Stefan, at 2/05/2006 2:00 PM  

 • läget är aningens mer komplicerat än ni verkar inse.

  By Anonymous Anonymous, at 2/10/2006 2:19 AM  

Post a Comment

<< Home