Machina libera

Thursday, April 20, 2006

"Aj, vår fot!"

Man kan ju undra vad cheferna på Philips tänker med när de utvecklar en teknik för att se till så att man inte kan byta kanal under reklamen. Och när de sen patenterar den! Jaha. Så nu har man alltså en tv-mottagare som gör något som de flesta nog inte gillar. Och sen ser man till så att man är det enda företaget som får använda tekniken.

Hallå? Vem kommer köpa den här produkten?

(Via HAX.)

5 Comments:

 • Jag sa exakt samma sak på PB:s forum :D. Det ganska korkat.

  Men det är trots allt ett patent. Alltså att de stor företagen patenterar saker de tror ska slå igenom (och inte saker de faktisk aktivt arbetar med/säljer), och då slår företaget till. Tex så har ju Disney utvecklat tjänster där man inte kan spola fram reklam. Då borde väl Disney betala licenspengar till Philips? Aha, vem är det som är dum nu?! ;P

  Nja, så enkelt är det nog inte. Men det finns ju företag som tjänat in stora pengar på så sätt. De har ett osäkert patent. De drar någon inför rätta och vinner.

  Om oframspolbarreklam är framtidens melodi så kan Philips vara vinnaren.

  By Blogger floodis, at 4/20/2006 2:19 PM  

 • Hmm, tänkte inte på att Disney hade gjort samma sak. Prior art kanske?

  By Blogger Robin Ekman, at 4/20/2006 2:44 PM  

 • Prior art? Jag vet inte. Har inte tillräckligt med kunskaper för att svara på det (dock ser det ju inte direkt ut som att systemet med prior art fungerar, så spelar det någon roll? ;D).

  Hmm, tänkte inte på att Disney hade gjort samma sak.

  Jag tänkte inte heller på det när jag postade mitt inlägg i PB:s forum. Sen kom jag på det här med Disney (som jag än så länge bara uppmärksammat här i din kommentar). Nu har jag tänkt lite mer och kom på att den amerikanska myndigheten FCC försökte tvinga igenom en lag som skulle tvingade TV-tillverkare att bygga in funktioner i sina TV:n som gör det bland annat omöjligt att spola fram reklam. Det gick inte genom, men frågan drivs nu på kongressnivå.

  Tänk, det går igenom en lag som tvingar TV-tillverkarna att implementera en sån funktion. Och vem är det som har patent på just en sån funktion? Vet du hur många TV-apparater det finns bara i USA? :D

  Jag bloggade för en tid sen om den där lagen FCC försökte tvinga igenom och som nu drivs på kongressnivå. Ska nog blogga om det här också.

  Detta är dock bara min teori.

  By Blogger floodis, at 4/21/2006 3:27 AM  

 • Fuck the FCC liksom.

  By Blogger Robin Ekman, at 4/21/2006 9:10 AM  

 • Snarare är ju en sådan praktisk för t.ex. en student då tanken var att man skulle få kanaler mycket billigare än i vanliga fall.. så helt ok grej tycker jag..

  By Anonymous Anonymous, at 5/06/2006 4:04 AM  

Post a Comment

<< Home